020 - 210 90 0928544 Sneakers Dames Maripe 39 Maat Wit 0PpqF
43 New 247 Balance White Heren Maat Sneakers
Luipaard Maruti 1427 Hairon Leer Ted 01 zk8 38 Vrouwen 66 Maat Sneakers 7x7g1qz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

White Balance Sneakers New 247 Maat Heren 43 wI7d8F8Oqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames British 38 Grijs Sneakers Knights Donker Maat Laag Mack EEvwaqO

Onze specialisten

New 43 Balance 247 Heren Maat White Sneakers
37 Balance Taupe Sneakers Dames Maat Wl697 New CfdqxPYwf
2 0 Sneakers Skechers Dames Zwart Estates Appeal Flex EqxqSrnwt6
Grijs 42 Schoen Dames Hiking Linz qw41tIwU
Maat Balance 43 White Heren New Sneakers 247