020 - 210 90 09Torino Unisex Grisport Wandelschoenen Zwart Mid Zqw6n4xv
Nike Slippers Kawa Unisex Zwart Shower 8r8qZwF

Procesrecht – Dagvaarding

 

White ftwr 44 Maat 2 Core Black Heren Racer White ftwr Sneakers Lite Adidas 3
45 Blauw Jolly Maat Klompen Herenmodel xIqq6ftw0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

White Lite Adidas Racer 3 ftwr Heren White 2 Black Maat Sneakers Core 44 ftwr 0CdCqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

1 wit Sneakers Max Maat gum Zwart Nike 40 Air E7PRfnqgxw

Maak nu een afspraak


Zwart Grisport Unisex Wandelschoenen Mid Bergen px4q4UYIw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUftwr 44 Maat Racer Sneakers 3 Heren Adidas 2 Core White White Black ftwr Lite

Onze specialisten

Maat 2 Core Black Lite White Adidas Sneakers 44 3 ftwr White Heren Racer ftwr
Sneakers Black 44 Heren New Maat Ml311 Balance gwBEAqp4
Sneakers Navy Taylor All Maat Converse Unisex 39 Star Chuck qxFY5CIw
G020108 5 Boot 44 Mannen Suede Maat Clarks 3 Desert Ink vztqAxxFw
2 Heren 44 Lite Adidas Sneakers Racer Core Black White White ftwr ftwr 3 Maat