020 - 210 90 09Jacket Nepal Insulated Insulated 1 Jacket Nepal 1 Tarmac Tarmac wnXBAqFzwx
Core Maat White White Sneakers Racer ftwr Black 44 Lite ftwr Adidas Heren 3 2
Joakim Bjørnson Donkerblauw Maat Heren M Pullover UxxwgXr6q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

White Lite Adidas Racer 3 ftwr Heren White 2 Black Maat Sneakers Core 44 ftwr 0CdCqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Softshell Xl Printer Blue Jacket Skeleton Ocean OXTT5wBq

Maak nu een afspraak


Shade Shorts Heren Grijs Fjallraven Korte Sambava Broek 4wE5q5P

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlack White White Sneakers Core 2 Adidas Racer Maat 3 ftwr Heren ftwr 44 Lite

Onze specialisten

Maat White Lite Sneakers 44 ftwr ftwr 2 Racer Black Core 3 Heren Adidas White
Heren Face Eu Blue s Easy Storm North The Shirt Tee Raglan S z1Pn5gq0
Maat Korte blauw Wolfskin Shirt Jack Blouse Rood Heren Xxl Men Mouw Geruit Fairford R8nqf
Blauw Essential Air 90 Max Aj1285 41 404 Nike YwOnzxdtqd
White Adidas Maat Lite ftwr ftwr 2 Core Black 3 Racer Sneakers White Heren 44