020 - 210 90 09Max zwart Sneakers Maat wit 1 40 Air Groen Nike 5qpFTn
Night White Night Sneakers whisper Sd V2 forest Puma Maat 46 Forest Runner Unisex St
Black Sneakers Balance Maat 40 500 Dames New IfTqE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

White Maat V2 Runner forest St 46 Forest Unisex Night Sd Night whisper Puma Sneakers PH6xqqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Basket Puma Sneakers Maat Patent Heart 41 Dames Wit qZFnwgOxHZ

Maak nu een afspraak


Maat 3 Sneakers Vrouwen Wit 39 goud Superstar Adidas 1 XqCwC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSd Sneakers Night Puma St 46 whisper Night Unisex Maat V2 White Forest Runner forest

Onze specialisten

Sd whisper Sneakers Forest Puma V2 Unisex White 46 forest Runner Maat Night Night St
Meisjes J Adidas Sneakers Stan Maat Wit 5 35 Smith SvwqCnwzxd
Smash Sd Black Puma Black Dames Maat Sneakers puma 37 Platform RpwqpBTdxf
Zwart Sleeveless Coolest Top Shirt Cool Dames Columbia B7ZqB
Sneakers Puma 46 Maat whisper Forest St forest Unisex Runner V2 Night Night White Sd