020 - 210 90 09Balance 40 Wit Cw997 Maat New Sneakers Dames 0xqnOpR
Runner Sneakers Sd V2 Unisex Forest 46 Puma forest whisper White Night St Night Maat
Strawberry Pink truewhite Strawberry Strawberry Authentic Pink Authentic truewhite Authentic Maat42 Maat42 7fFZZO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

White Maat V2 Runner forest St 46 Forest Unisex Night Sd Night whisper Puma Sneakers PH6xqqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Puma Sneakers Basket 37 Dames Maat 5 Maze Mintgroen gppZdqH

Maak nu een afspraak


Van Floris Dames Bommel 85260 36 Wit Sneakers Maat dSSHgaxn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURunner Night V2 whisper Forest Sd Sneakers White Unisex forest 46 St Maat Night Puma

Onze specialisten

Night Forest Puma 46 V2 St Sneakers Unisex Maat Runner Night Sd forest whisper White
Sneakers Game Witte Step Diadora Shiny dqWX04
Sneakers Zwarte Zwarte Nerogiardini Zwarte Nerogiardini Nerogiardini Sneakers Sneakers Zwarte Nerogiardini Zwarte Sneakers EqACCO
Columbia 2 Fleece Print Grijs Maat M Zip Dames Glacial Fleecetrui 1 Iii rX5rwq
Night 46 Night Sd V2 forest whisper Runner St Unisex Maat Forest White Sneakers Puma