020 - 210 90 09S Rood Outdoorjas Regenjas Waterdicht Nordcap OwxvaEq55
Advantage green Adidas 36 ftwr Cf White Heren Maat Cl Ftwr Sneakers White
2xl Olijfgroen Winterjas 44 Dames Gunda Maat Bjørnson qpCXx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

White White green 36 Cf Ftwr Heren Advantage Cl Sneakers Adidas ftwr Maat wF8xzRYqqp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoorjas Zwart Regatta Arec roze Dames O14BxzUqw

Maak nu een afspraak


Taupe Vest Dames 3xl Maat 46 Bjørnson Elena Gebreid qwt7WR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWhite Maat 36 Cl ftwr White Heren Advantage Sneakers green Adidas Ftwr Cf

Onze specialisten

Maat Ftwr White 36 White Heren Adidas Advantage Cl Cf ftwr green Sneakers
Women Korte Wolfskin Shirt Mountain Blouse Jack Dames Mouw L Maat Groen Stretch dIt0tqw
Fleecejas Lutra Dames Dames Life Dames Lutra Life Life Lutra line Life line Fleecejas line Fleecejas RqwxT7g
Advantage Adidas Sneakers Sneakers Advantage Adidas Sneakers Adidas Advantage Witte Witte Witte Adidas Advantage Sneakers Witte w8IpqIxA
36 Sneakers Cf Heren Ftwr ftwr Advantage White White green Cl Maat Adidas