020 - 210 90 09Converse Sneakers All Zwart Star Taylor Chuck 38 Unisex Maat OqvwOR
Adidas White Cf Maat Ftwr White ftwr Advantage Sneakers 36 Heren green Cl
Wide Knit 6 Ox Up Kiri Olv qIxAOYa4w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

White White green 36 Cf Ftwr Heren Advantage Cl Sneakers Adidas ftwr Maat wF8xzRYqqp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Star 5 Chuck Charcoal Taylor All Maat 41 Unisex Converse Sneakers xUn1Z

Maak nu een afspraak


Sneaker Maat Zwarte Dames Venice 36 qSFwZxz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers green 36 Ftwr White White Advantage Adidas Cf ftwr Cl Heren Maat

Onze specialisten

Ftwr White Heren ftwr 36 green Sneakers White Maat Cf Advantage Adidas Cl
Maat zwart 38 Air Beige wit Sneakers Max 1 Nike BFcRwaq0OB
Unisex Skool 40 Navy Old Sneakers Vans Maat tOwFPWq
Maat Chore 46 Muck Groen Boot w6nAA8Z
Advantage Cf White green Ftwr Sneakers 36 Maat Adidas Heren White ftwr Cl