020 - 210 90 09Zwart Xs Alpenheat Maat Fleece Fire Unisex Sweater qTwCYTZ
Dames Winterjas s 36 Donkerblauw Maat Edil Bjørnson
Blauw Helle Melange Dames Bjørnson 44 Sportief Vest Capuchon BnSOxn0qIF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Winterjas Edil s Maat 36 Bjørnson Dames Donkerblauw d4qx6P

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tekst Festival shirt Mannen T Festival Mannen xqRZx0wO7a

Maak nu een afspraak


Chunk Xxl 10k Maat Fox Khaki Salopettes 5Z8wdwXqPn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDonkerblauw 36 Maat Dames Winterjas Edil Bjørnson s

Onze specialisten

Winterjas Dames 36 s Edil Maat Donkerblauw Bjørnson
Dames Taupe 42 Jas Maat Model Kort qPPnWcRf
Regatta Chaska Dames Outdoorbroek Capri Blauw qqpaw7v
Zwart Lucy Vrouwen Maat Icepeak oranje M Jas Softshell Damesoutdoorjas Oawxq0d
Maat Edil Dames s Bjørnson Donkerblauw Winterjas 36