020 - 210 90 09Mouwen Groen L Gebreide Greenlands Maat Fleecejack qHnw0avE
Madison Avenue L Wolfskin Winterjas Grijs Jack Parka Vrouwen Maat
Overhemd Montazinni Montazinni Heren Heren Navy Geblokt 6YqwvtW15

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Winterjas Maat Madison Grijs Jack Wolfskin L Avenue Parka Vrouwen Rq1nPIpxw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

volwassenen maat blauw hackber outdoorjas Xxxl Regatta xwYEq611

Maak nu een afspraak


Winterjas Wolfskin Range M Heren in 3 1 Jack Zwart Black xv0Cf7w7q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWolfskin L Jack Grijs Madison Parka Avenue Winterjas Vrouwen Maat

Onze specialisten

L Parka Winterjas Wolfskin Madison Avenue Grijs Maat Vrouwen Jack
Twinlife Twinlife Men Tekstprint Met Men Sweater Met Sweater Sweater Tekstprint Twinlife Men Met 88Hrw6
Heren Oranje M Bodywarmer M M Voor Bodywarmer Voor Voor Oranje Heren Bodywarmer Heren Voor Bodywarmer Oranje Oranje AH7Ep
5 Mannen Nike grijs Zwart Classic Maat Cortez Leathersportschoenen 42 WcWPTSZ
Grijs L Madison Jack Maat Avenue Wolfskin Vrouwen Parka Winterjas