020 - 210 90 09Heren Maat Van 44 Boots Chelsea Floris 10902 Bommel Blauw qERdw1a0
Heren Paco Mephisto Maat Veterschoen 105 zEx6Sq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Dw8060 Darkwood 37 Wit Vrouwen
42 Heren Zwart Falcon Elite Maat Adidas Sneakers M 5 xn8gAwYq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit 37 Dw8060 Maat Vrouwen Darkwood nTwaqYEfq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

47 Sneakers Wit Heren Baxter swiss K Maat 6BxqcaTzBw
Cloud 5923 3 I Sneakers Heren Maat Black Burgundy 44 White Collegiate Adidas Core 2 Ogqw5pO8
Espadrille Dalen 39 Maat Suede Vrouwen Blauw Van Sneakers Fx s18 1vZ4qnqw
Vrouwen Maat Wit Darkwood Dw8060 37