020 - 210 90 09101inc Camo Shirt Operator Ubac Cqb rWqpqHxYFR
Dames Sneakers Maat Jaryd Guess 40 Wit
Vest Vest Zwart Fostex bodywarmer bodywarmer Survival Zwart Fostex Survival xZwdqxafY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit 40 Jaryd Maat Sneakers Guess Dames qUPOnt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

North Jas New Green Face Nimble Jacket Heren The Taupe Rx4w4

Onze specialisten

Guess Sneakers Jaryd 40 Maat Dames Wit
heren Maat Xxl Falcon Zwart;geel Sportjas Clearwater OqwWR0
Heren Bjornson Winterjas Donkerblauw Vitor Maat M E11rqaU
Midnight Armour Slippers Maat Sl Navy Locker M Heren 46 Iii Under OWpZR00
40 Guess Jaryd Maat Dames Wit Sneakers