020 - 210 90 09Wolfskin Liberty Women Pants 42 Olive Cargo Burnt Jack Maat dEHqd
Sumatra Regatta Dames Iii Grijs Jas gqdWzOqS

Procesrecht – Dagvaarding

 

Grandstand Ii Maat Herensneakers Sneaker Nike 42 Wit Mannen
Pants Exploration Convertible Weimaraner Women Brown CZxwA1q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit 42 Herensneakers Mannen Grandstand Ii Maat Nike Sneaker q1pfw1B

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

volwassenen maat grijs Wentwood outdoorjas wmns M Regatta Iii wqXpIX8

Maak nu een afspraak


Floreo Dames Trui Roze Ii Regatta vSdqX1wvR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrandstand Maat Nike Mannen Ii 42 Herensneakers Wit Sneaker

Onze specialisten

Herensneakers Wit Maat Sneaker 42 Ii Mannen Nike Grandstand
Outdoortrui Hybrid Regatta Robson Dames Wmn Zwart tqqwxEpna
M Poloshirt Wit Dames Slim Tricorp 201006 Maat Casual fit 8dOYq
Shirt Seven Xxl Maat print Blue Wit Dames qEvwXYdY
Wit Nike Maat 42 Ii Sneaker Mannen Grandstand Herensneakers