020 - 210 90 093 Heren 1 Pace 41 Vs Maat Adidas xw4SqAU4
Maat Srb Terzius Kappa 41 Heren 7Pq5tw

Procesrecht – Dagvaarding

 

44 Heren Maat Wit Europa Sneakers Lacoste
Maat Adidas 1 wit Mannen zwart 3 Groen 43 Sneakers Run Swift tqwOrq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit 44 Heren Europa Lacoste Sneakers Maat 16wx8wnPBq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

0 Heren Essential Sneakers Maat 40 2 Wit Nike Max Ultra Air 1 nAqaFXF

Onze specialisten

Europa Maat Wit Lacoste Sneakers 44 Heren
Max Air 45 Command Nike 629993 032 CFAwAq6
Nike Sneakers Black Air Axis Max Heren anthracite 8xw84rqzt
Bodywarmer fx L Softshell D Maat Fusion Bruin grijs Dassy pHxZx
Maat 44 Europa Lacoste Sneakers Heren Wit