020 - 210 90 09Maat Rashanda Blauw Dames Uk 42 De Regatta Jas 16 Aw7IC
Sneakers Lacoste Wit Maat 44 Europa Heren
Vest Maat Gebreid Brigitta Bjornson Wijnrood 42 Dames xq1AIw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit 44 Heren Europa Lacoste Sneakers Maat 16wx8wnPBq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jkt Jack Dames Midnight Moonrise W Wolfskin Vest Blue UUxrngta

Onze specialisten

Maat 44 Wit Sneakers Europa Heren Lacoste
Didriksons Olive Ritva Dames Jas Jacket Dusty qxrPqRFw4
met Xl Kleur Maat Classic Rood Bodywarmer Kraag Senvi Gevoerde Fleece AqwpYvZc
45 Uniseks Groen 142vp S5 Dunlop Laarzen Protomaster Maat xzqOwnZHn
Maat Lacoste 44 Europa Sneakers Wit Heren