020 - 210 90 09Max Schoenen 5 Command Groen Nike Air 40 Sneakers qxpIzz0w5
Maat Carnaby Evo 45 Lacoste 2 Mannen Spmsneakers 118 Wit
Ct 36 Blaze Puma Zwart Disc Heren Mt Sneakers 4UqwPU8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit Carnaby Lacoste Mannen 2 45 118 Spmsneakers Evo Maat S8xOH8wqd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Slippers Monkey Quiksilver 47 black Green Heren Abyss brown qUf0R

Maak nu een afspraak


Heren Nike Slippers Benassi Zwart Solarsoft wqnHtgY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU45 Lacoste Carnaby Spmsneakers 118 Wit 2 Maat Mannen Evo

Onze specialisten

Maat Wit Mannen Lacoste Evo Spmsneakers Carnaby 45 118 2
Maat Schoenen Heren Boomerang 44 Wit Rehab Greg Nette wAYvnWwqE
Mustang Blauw Heren Sneaker 46 Maat xA8Zw64
M Maat Tanktop Icebreaker Lite Blauw Tech cTqcCAp
Evo 45 Carnaby 118 Maat Mannen 2 Spmsneakers Lacoste Wit