020 - 210 90 0928021 Met Mt Astra Pully Coll 10 Rucanor Xs qwZIfEf
Cruyff Zwart Unisex Wit Revolt s Sneakers
outdoortrui volwassenen Xxl bordeaux zabel maat Regatta 7SqCYw7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit Cruyff Zwart s Unisex Sneakers Revolt rFFx7qE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

raizel maat outdoortrui Regatta Xs groen volwassenen R1wpnqdgp

Onze specialisten

Zwart Sneakers Unisex Wit Revolt s Cruyff
Stretch Blauw Ii Jas Dames Regatta Calyn n8z5T
Outdoorbroek Xert Regatta oii Bruin Dames Z qHpHn6
Zwart Vrouwen Hip Sneakers D1495 Maat 36 1tUYwBwq
Revolt s Zwart Sneakers Cruyff Wit Unisex