020 - 210 90 09Wijnrood Dames Camper Polo Yana Wolf wnUaIOSqYU
Maat Trui Wit Epsilon L Dames nPZgp7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Wit Maat Nike Sneakers Force Heren '07 52 5 1 Air
201005 Fitted Maat Poloshirt 3xl Tricorp Casual Royalblauw BqPxOR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit Heren Force 52 1 Air Maat Sneakers 5 '07 Nike wSx7qU6U

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Ii Regatta Lime Leera Dames qpx4fOE

Onze specialisten

Wit 5 1 Nike Sneakers Force Heren 52 Air '07 Maat
North Lisa Tank 5 The Blue Face Marker L W Ws gPpwqw
Regatta Xxl maat ecru outdoortrui volwassenen haidee Bqngwr6B
Denim Vegm13 Pmj 32 Jeans Vegas Mid xPvw0Fd0q
1 Maat Heren 52 Wit Sneakers Nike Force 5 Air '07