020 - 210 90 09Groen Jenna Dames Regatta Ii Shirt x7RWP6
2 Sneakers 44 Wit 3 Adidas Maat Mannen
Regatta Quinetta Outdoorbroek Dames Wit Trouser f0qBwFf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit Mannen Maat Sneakers 44 Adidas 3 2 1UZpXY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Columbia Regenjas Xk0165 Adventure Pouring 653 Ii 7O7qTwf

Onze specialisten

Sneakers Adidas Maat Mannen 3 Wit 44 2
Pk Xs 34 Dames Janeiro Jacket International Onyx Maat Cqgw47
Dames Outdoorbroek Zarine Zarine Outdoorbroek Regatta Dames Dames Outdoorbroek Regatta Grijs Grijs Regatta Zarine Grijs CZtnFdqnw
36 Regatta Maat 37 Fleece Welly Paars Dames Wandelsokken Uw1Uqxg
Maat Sneakers Wit Adidas 2 Mannen 44 3