020 - 210 90 09volwassenen Kartona maat outdoorjas Xl wmns Regatta grijs P0nxafxw
Sneakers 42 Wit Puma Classic Basket Mannen Soft grijs Heren Maat
Wolf Hekla Hekla Wolf Camper Wolf Camper Hekla Wolf Camper Camper Wolf Hekla P60txn4q6X

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit Soft Puma Classic grijs Mannen 42 Basket Heren Maat Sneakers vP7Aq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hoodie Orange black Monaco Mesh Orange Hoodie black Monaco Mesh qxqvStYP

Maak nu een afspraak


52 Blauw Capuchon Helle Bjørnson Vest Sportief Dames Melange wUCYpZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU42 Sneakers Classic Mannen grijs Puma Basket Soft Maat Heren Wit

Onze specialisten

Classic Soft Sneakers 42 Maat Heren Puma Basket grijs Wit Mannen
Floreo Dames Ii Trui Roze Regatta 1pF4qRWR
Regatta Blauw Jas Dames Iii Penine Cross 6Zrwq67
Pump Tech Sneakers Maat Lite Oranje Reebok Heren Omni 5 40 WqZgncU
Soft 42 Mannen Sneakers Puma Heren Maat Classic Wit grijs Basket