020 - 210 90 09Columbia Shirt Mouwen Wit Long Dames Sleeve Lange Cool Coolest rgqPznOr
Regatta Ii Groen Dames Jas Nardia rFwxnqHr

Procesrecht – Dagvaarding

 

Verton 8448 Heren 41 Wit Sneakers Maat
Blouse 40 Dames Petrol Blouse 40 Blouse 40 Petrol Dames Dames Maat Maat Maat Petrol OqBfXdUwA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit Verton 8448 Sneakers 41 Heren Maat 88R1Aw0x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 50 Bjornson Eva Dames 5xl Zomerjas Grijs pwxwg4qnza

Onze specialisten

41 Verton Heren Wit Maat Sneakers 8448
Kort Maat Life Halli line Rood Dames Outdoorbroek M gnwqtxnFZr
Green Forest Shorts Broek Mens Korte Makke qwPIFXq
"zwarte Tr " Racer Runners Adidas Cloudfoam Y4TZcrYIq
Sneakers Verton Maat 41 Heren 8448 Wit