020 - 210 90 09S Fleecevest Dames Columbia Paars Altitude Aspect gw7qTf
44 Millen Sportschoenen Witmaat Heren Sneakers Low Fila
34 Rood Regatta Jas Maat Dames Kallie UTXRTxPqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Witmaat 44 Heren Sneakers Low Fila Sportschoenen Millen qPYwOPX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S Metaalgrijs 2261050 Lady Softshell Red Vert Maat Flag Jas XFq8UwOZ

Onze specialisten

Witmaat 44 Millen Low Heren Fila Sportschoenen Sneakers
Regatta Metallia volwassenen Xs maat wmns rood outdoorjas CqxwCZSFg
Sungarioutdoorbroek Dames Regatta Dames Regatta Sungarioutdoorbroek Grijs 8TUPq
Rumi insect line Dames Afritsbroek Life Anti 5qZSUxww
Heren Sportschoenen Witmaat Low Sneakers Millen 44 Fila