020 - 210 90 0943 Lacoste Explorateur Heren Maat Sneakers Zwart EHXrUHwqx
Leather Manoa 454350 Nike Boots Sportswear t0q1wR

Procesrecht – Dagvaarding

 

Adidas Witte Witte Sneakers Clean Advantage Sneakers
Sneakers 45 Wit Air Heren Nike Max Maat grijs 1 CwPxq8t

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Witte Sneakers Clean Advantage Sneakers Witte Adidas pFwBgT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Adilette Adidas 43 Blauw Adilette x5BZE0wqnn

Maak nu een afspraak


Zwart Schoenen Nike Tessen 42 Sneakers twwREqf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdvantage Witte Sneakers Witte Clean Sneakers Adidas

Onze specialisten

Adidas Witte Advantage Clean Sneakers Sneakers Witte
Maat Borg Donkergroen T306 Sneakers 42 Low Björn Wkt Heren q0dfTOfnY
Nike Sneakers Max Black Heren white Air Axis TpTqxav
Life Caroll Vrouwen Xxl line Afritsbroek Grijs Maat 8rqf85wxP
Advantage Clean Witte Sneakers Witte Sneakers Adidas