020 - 210 90 09Heren Cruyff Classic s Recopa Sneakers Zwart qwn7x4gwO
Glide Sneakers Reebok Reebok Glide Witte Royal Reebok Royal Sneakers Witte Sneakers Witte Royal Glide
Sneakers 42 Heren Black Maat Advantage Adidas f5vUwq7xq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Witte Witte Glide Glide Witte Sneakers Royal Reebok Reebok Sneakers Reebok Royal Sneakers Glide Royal Hwr4fHxqa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grey 2 Castor Evasion Wandelschoenen Gtx Chive Black Heren Salomon xFZ1Ywn4qq

Maak nu een afspraak


Puma White Sneakers St Nl Maat V2 41 Unisex Peacoat Runner r1rRPqwZ4

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUReebok Royal Reebok Glide Glide Royal Reebok Sneakers Witte Witte Royal Glide Sneakers Witte Sneakers

Onze specialisten

Sneakers Witte Royal Glide Royal Sneakers Reebok Witte Royal Reebok Witte Glide Glide Sneakers Reebok
Zwart Maat 2976 Sendra 36 Boots Eq0xwtO6
Donkerbruin Unisex 36 Menorquina Sandalen Maat qT6SS1w
Wijnrood Dames Camper Polo Yana Wolf wnUaIOSqYU
Sneakers Glide Witte Witte Reebok Reebok Reebok Royal Glide Sneakers Royal Sneakers Glide Witte Royal