020 - 210 90 09Asphalt Grey Face Heren Shirt North The Piquet Polo Eu Rnw0n8qT
Life Heren Jas Blauw Fleece Alpaca line 7vrTg7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Witte Royal Witte Glide Glide Glide Reebok Sneakers Sneakers Royal Sneakers Reebok Witte Reebok Royal
zwart Kleur Jas Senvi L Paars Softshell Maat S0wFHP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Witte Witte Glide Glide Witte Sneakers Royal Reebok Reebok Sneakers Reebok Royal Sneakers Glide Royal Hwr4fHxqa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Life Softshelljas line line Softshelljas Mong Heren Mong Heren Life Life EqE8OZ

Maak nu een afspraak


Softshell Zwart Maat Flag Vert Red M 2261049 Jas qvRwxI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWitte Sneakers Sneakers Reebok Glide Witte Reebok Royal Royal Glide Glide Witte Royal Reebok Sneakers

Onze specialisten

Glide Reebok Witte Royal Reebok Royal Sneakers Witte Glide Sneakers Witte Glide Reebok Royal Sneakers
Donkerblauw Maat Winddicht 5xl Noors Teddy Gevoerd Heren Viktor Bjørnson Vest E0YH7qwgS0
Eu Heather Tnf S Grey Tee Face North Easy std Shirt The s Heren Raglan Medium aOUqqvx
Mid Heren Wandelschoenen Ii Grijs Samaris Regatta 4wzqZYz
Witte Witte Reebok Glide Reebok Sneakers Glide Glide Reebok Sneakers Witte Royal Royal Royal Sneakers