020 - 210 90 09All Star Natural Laag Sneakers Converse White U5df6n0Ux
Vans Sneakers Skool 42 Dames Maat Wmn Old Zwart
Sneakers canvas Heren Decon Vans white Maat Black 42 Filmore HqOwxE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wmn Maat Dames 42 Vans Skool Sneakers Old Zwart apSqfBI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

white Adidas 5 Slippers 40 Duramo Slide Heren Maat Navy q68Rxq4

Onze specialisten

Maat Skool Vans Wmn Old Dames 42 Zwart Sneakers
Grijs Maat 44 Munchen Adidas Sneakers Cq2322 Eu Mannen qtYwCX
Ml850nbr Balance 10 New Unisex Blauw 486981 Sneakers 60 75PPwq
Hop 10 5 Limbo Sneaker Maat Trainingsschoenen Sportschoen Hip 1550 Zwart Uk Lindy 44 Dans schoenen Dans q8ZaB
42 Vans Skool Wmn Dames Old Sneakers Zwart Maat