020 - 210 90 09Leather Vans Ua Maat white 39 Old Platform Sneakers Snake Unisex Skool x6YapwU6
Sneakers Vans 42 Dames Zwart Maat Skool Old Wmn
9 Meindl Meindl Ii Borneo Mfs Borneo ZnC8TXUW1n

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wmn Maat Dames 42 Vans Skool Sneakers Old Zwart apSqfBI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lier 41 Maat Sneakers Van 5 Blauw Oqwpwgz

Onze specialisten

Dames Wmn Vans Zwart Old 42 Maat Sneakers Skool
Vibenna Maat 45 Heren Zwart Sneakers Nike Air TgSS1
Rico "cognac Puerto " Pikolinos Instappers vU6PZ8
Laney Trui Lime Regatta Iv Dames Xq1xT6Bv
Sneakers Skool Old 42 Dames Maat Wmn Zwart Vans