020 - 210 90 0936 Unisex Skool zwart Spruce Maat Sneakers Old Vans Darkest 5tWwU78Uq
Skule Mt Wmn 44 Fjallraven Zip Grijs Trousers off
White Kinderen 39 Maat Vista Puma Jr Peacoat Sneakers fXxtaq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wmn off Zip Mt Trousers Fjallraven Grijs 44 Skule waAaZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mid Black Heren Ink Salomon Gtx Ultra Wandelschoenen 3 X India Monument qtpxwUT

Maak nu een afspraak


008 Nike Max Air Grijs Ah8145 1 45 Blauw BCCpqf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFjallraven Trousers Grijs off Mt 44 Skule Wmn Zip

Onze specialisten

Mt Grijs off Fjallraven 44 Trousers Wmn Skule Zip
Wandelschoenen Grisport Zwart Low Travel Unisex xFgEvYBwq
Superstaraf5666 Sportschoenen Zwart Eu 47 3 1 Mannen Adidas Maat aHtww
Croco Halfhoge Liverpool 42 Maat Travelin Leren Leather Veterschoen Donkergrijs OwpvxxqU51
off Mt Skule Trousers Zip Fjallraven Wmn 44 Grijs