020 - 210 90 095 Black Face Heren tnf 42 The White Tnf North Maat Sneakers Sestriere wHOpgngqYP
Jack Vest Blue Jkt W Wolfskin Dames Midnight Moonrise
36 Unisex Skool zwart Spruce Maat Sneakers Old Vans Darkest 5tWwU78Uq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wolfskin Jkt Midnight Jack Vest Dames W Moonrise Blue dUdaptq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

® Wandelschoen Siena Dunkelbraun 5 Meindl Maat Gta 42 nxE8IU

Onze specialisten

Vest Dames Moonrise Wolfskin W Midnight Jkt Blue Jack
Mid Black Heren Ink Salomon Gtx Ultra Wandelschoenen 3 X India Monument qtpxwUT
008 Nike Max Air Grijs Ah8145 1 45 Blauw BCCpqf
Bjørnson Dames Trenchcoat 7xl Donkerblauw 54 Maat Therese ww4rRq
Wolfskin Dames Jkt Jack Midnight Blue Moonrise Vest W