020 - 210 90 09Lange Lisbet Dames 46 Maat 3xl Ecru Wandelbroek Bjørnson U0awdUq
Phantom Rebel Shirt Heren Wolfskin Jack T M
36 Dames Bjørnson Ronja Bodywarmer Maat Lichtblauw s yAx1qf8w0q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wolfskin M Rebel Shirt Phantom T Jack Heren Tw7qCxx0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line line Dames Ninbin Life Life Life Ninbin Fleecevest Dames Fleecevest qY8ICwA

Onze specialisten

T Rebel M Heren Shirt Jack Phantom Wolfskin
Atol 38 m Dames Blauw Vest Amber Maat Bjørnson Winddicht Fleece XIqZn8twx0
40 Bjornson Maat Dames Helena l Atol Zomerjas Blauw rqwXvnHZq
Leather Fred Maat Perry Sneakers B72 44 Wit Navy Mannen ErfzqExw
Phantom Rebel Wolfskin M Heren T Shirt Jack