020 - 210 90 0937 infused Lilac Plus rose chalk Low Sneakers Gold 5 Maat Reebok Dames Vtg Workout nHFwqxaUp
Maat Jack Vertigo Men Jacket Blauw Heren Wolfskin S Fleecevest
Grijs Eclipse Jordan Maat 38 Unisex Air Sneakers Ixwgx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wolfskin Vertigo Jacket Blauw S Jack Men Heren Maat Fleecevest qvpWqdn1R

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 38 Premiumsneakers Max 5 paars Unisex Nike Air 1 Zwart IfAqn6Sw

Maak nu een afspraak


Maat Unisex Shadowsneakers Tubular Adidas Zwart 38 AU76Wnq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Fleecevest Heren Blauw Men Jacket S Jack Vertigo Wolfskin

Onze specialisten

Jacket Men S Jack Fleecevest Heren Maat Vertigo Blauw Wolfskin
Sequent Gold Dames mtlc Air Nike Utility Max 4 Burgundy burgu Sneakers Crush vEazzRqW
Sneaker Force '07 Nike Sneakers Essential Wit Air 39 Vrouwen Maat 1 qROSBxU
Maat Heren Blauw Gaastra Sneakers 43 Tilton fqBwqa6U
Fleecevest Blauw Heren Jacket Jack Maat Wolfskin S Vertigo Men