020 - 210 90 09Sneakers Max Grijs Thea Dames Flyknit Nike 38 Air Maat Ultra wq6avxvHC
Grijs Dames Korte Shirt Fjallraven Mouwen Ss Women Abisko Blouse Vent
Sinisa Vrouwen Zwart Linkkens Maat 38 x7g5qUrY5w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Women Ss Abisko Grijs Vent Korte Mouwen Dames Shirt Blouse Fjallraven wHqIxc1tAw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Instapper Casual 007 Maat black Zwart;zwarte Uni 31 40 Tamaris Dames 1 24791 fwB6qz6SIt

Maak nu een afspraak


Sneakers Dames Dark Groen Green Superga Maat 40 Shinyvelvetw wId5aIHZq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlouse Shirt Fjallraven Ss Women Vent Dames Korte Abisko Mouwen Grijs

Onze specialisten

Ss Mouwen Blouse Abisko Shirt Vent Women Grijs Dames Korte Fjallraven
38 Dames Madrid Maat Hassia Sneakers Wit HRqOOXUn
"gouden Mustang Sneakers "gouden " " Sneakers Mustang "gouden wnwqrxB76O
Bugatti Maat 44 Heren Laarzen Cognac 7HAqZPH0w
Dames Ss Blouse Shirt Fjallraven Grijs Abisko Vent Women Korte Mouwen