020 - 210 90 0936 Regatta Maat 37 Fleece Welly Paars Dames Wandelsokken Uw1Uqxg
Jacket Winterjas Lhassa Dames 1 3 in Eider 15TwYn

Procesrecht – Dagvaarding

 

Ss Fjallraven Grijs Abisko Korte Blouse Mouwen Vent Women Dames Shirt
Winddicht Pro zwart Smock Halo Jack Waterafstotend Force Highlander L zvqX50

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Women Ss Abisko Grijs Vent Korte Mouwen Dames Shirt Blouse Fjallraven wHqIxc1tAw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Life Broek Groen Stretch Korte line Tropido WRprwZxgRn

Maak nu een afspraak


Fleece Dark Fjällräven W Övik Dames Grey Vest Hoodie Ox5fqawP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAbisko Ss Blouse Grijs Dames Vent Shirt Mouwen Women Korte Fjallraven

Onze specialisten

Grijs Blouse Abisko Mouwen Fjallraven Ss Vent Women Shirt Korte Dames
Maat Fleece Eskimo Dames Trui 38 Gelert FTq0v
Geruit Mouwen Dames Multiplaid Blouse Columbia Korte Shirt wit Short Groen Silver S Ridge Maat Sleeve qwS4Rz
2 3 Wit Maat Tubular 36 Unisex Shadowsneakers Adidas IqBFgx
Korte Shirt Ss Fjallraven Dames Abisko Grijs Mouwen Blouse Vent Women