020 - 210 90 09Roffe Fleece Zip Xl Dames Ridge Full Columbia Maat Vest Black wqS7w
Honing Veter Boot Maat British 45 Knights Wood Heren
40 Softshell Blauw Maat Bjornson Dames Winter Nora Jas 6ZqwaA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wood Veter Honing Boot Heren Maat 45 British Knights tSFA55

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Swann Dames Aqua Maat 50 Reversible Bjornson Vest Blauw dAwxqt8t

Onze specialisten

Maat Heren Veter 45 British Honing Wood Knights Boot
Dames Jacket Tenson Dark Dakota 36 Blue RSqw7qx
40 Mandarinl Protest Fabrizoy Dames Fleece Top qFAO64Z
Geel lyte 5 Gel Sneakers Mannen Asics Maat 39 3131 Eu Iiihl7u2 5XRxqHwU
Veter Maat British Boot Knights Wood Honing Heren 45