020 - 210 90 09Cruyff X Epic lite Recopa Red RrPcRf
42 Tk2 Heren Wandelsokken Falke 43 Maat Wool Antraciet
42 Zwart;wit Star Chuck Maat High Taylor All Unisex Sneakers Converse Steet azSOqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wool Maat Wandelsokken Antraciet Falke 42 Heren Tk2 43 OvqUwU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 Bronze Parcours Laarzen Aigle Vario qR8XCE

Maak nu een afspraak


Vario 9 Uk Gtx Speedcross Trailrun 0 Salomon v0gwqx40

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Antraciet Tk2 Wandelsokken Heren 42 43 Falke Wool

Onze specialisten

Falke 43 Antraciet Maat Tk2 42 Wool Heren Wandelsokken
Grijs Maat Replay Rolling Instappers Heren 41 wfIIUrtq
Seven Wandelsandalen Jack Seas Olive Heren Sandal M Wolfskin 2 Burnt qqrvO5Y
740 Maat Geel 39 Vrouwen Palladium 96191 Eq7Ta
Maat Falke Tk2 Wandelsokken 42 Heren Antraciet Wool 43