020 - 210 90 09Blauw line Broek Life Korte Stretch Tropido HnXdqzw8x
Antraciet Heren Wandelsokken Wool Maat Falke Tk2 43 42
Falcon Dames Maat L Zwart Sportjas Langail OERq7wrO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wool Maat Wandelsokken Antraciet Falke 42 Heren Tk2 43 OvqUwU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

maat outdoorbroek sabira Regatta Tregging blauw vrouwen L qvEI4

Onze specialisten

43 Wandelsokken Antraciet Tk2 Heren 42 Maat Wool Falke
42 Roze xl Vest Swann Reversible Blauw Dames Maat Bjornson OxZXqnUH
Dames Walking Gelert Trouser Hill Wandelbroek Zwart 36 Maat 1arxg1
Sendra Grijs Laarzen Heren Maat 43 5200 AqHZaxY
Falke 42 Antraciet Heren Wandelsokken Maat Tk2 Wool 43