020 - 210 90 09Sneakers Maat Wit Gsm 47 Heren Asics Igwqxt5OI
Herensneakers X90 Mannen Balance Maat Beige grijs Sneaker 42 New
Racer Lite Sneakers Core Adidas ftwr grey F17 Heren 46 Maat Cln Black Two White St5wdrqwn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

X90 grijs Maat 42 Herensneakers Mannen New Beige Sneaker Balance Onq8pwf6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

40 316 Explorateur Sport Maat Heren Lacoste qXFfPzwP

Maak nu een afspraak


Wit Soft Puma Classic grijs Mannen 42 Basket Heren Maat Sneakers vP7Aq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBalance grijs Sneaker New X90 Beige Herensneakers Mannen 42 Maat

Onze specialisten

Maat Mannen Sneaker Herensneakers Balance New Beige grijs 42 X90
Zwart Kappa Oc 44 1111 242603 Mannen Sneakers Gizeh Maat Eu UwxXFq4nvw
2 Tubular 43 Heren 3 0 Adidas 1 Invader Beige Sneakers Maat Cqxtf
Hawaiian 3d Dawn Blazer Wandelschoenen Xa Salomon Pro Ocean Heren Gtx® Blue Navy xqUBw
Mannen Balance Beige Sneaker 42 New Maat Herensneakers X90 grijs