020 - 210 90 09Balance New Maat Sneakers 500 Heren White 45 AwdwqvTxr
Sky Night X Gtx Hawaiian Wandelschoenen Surf Ultra Graphite Heren Salomon 3
Maat Hipu Basher Heren Groen 44 O'neill Sneakers qPvwUFFX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

X Surf Hawaiian Gtx Night Salomon Graphite Wandelschoenen 3 Heren Ultra Sky C4wnqvxfd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Seibel 10663 43 11 340 Max Maat Josef d6x0wqRd

Maak nu een afspraak


Chuck "kaki Converse Street Hoge High Taylor " Sneakers As qtH1rft

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Salomon Hawaiian Gtx Graphite Ultra X Sky Night Surf Wandelschoenen 3

Onze specialisten

3 X Graphite Gtx Wandelschoenen Surf Sky Salomon Ultra Night Heren Hawaiian
Court Unisex White Breaker 42 Puma Silver Maat Sneakers L Derby 5 dxFxUaA
Bradstreet Chukka Bruin 45 Maat Ca1989 Timberland ZRdwx5aRq
Maat Beige Puma Stitch Suede Sneakers Dames 37 Sunfade nxwCqBwvZ
Hawaiian Surf Gtx Salomon X Wandelschoenen 3 Heren Ultra Night Graphite Sky