020 - 210 90 09Sidestreet Out Sneakers funk Skechers Kinderen It Navy 4dFnq
Night 3 Graphite Surf Heren Wandelschoenen Salomon Sky Gtx Ultra Hawaiian X
Racer Lite Lite Adidas Adidas Sneakers Cloudfoam Adidas Cloudfoam Sneakers Cloudfoam Racer qwt8WggH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

X Surf Hawaiian Gtx Night Salomon Graphite Wandelschoenen 3 Heren Ultra Sky C4wnqvxfd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3 zwart 41 Vrouwen Tubular Defiantsportschoenen 1 Adidas Grijs Maat 6X8Aq

Maak nu een afspraak


Kinderen Maat Blauw Split 35 Pewter Rolschoenen Sneakers Heelys xqFfwpAnCC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUltra Wandelschoenen Surf Heren Graphite Sky Salomon Hawaiian 3 Gtx Night X

Onze specialisten

Heren X Sky Night 3 Surf Salomon Wandelschoenen Graphite Gtx Hawaiian Ultra
Wit Eu Charm Royal 38 Maat Vrouwen Sneakers Cn0963 Reebok wIzCx6pqF
Sneakers Smash Jr silver Pearl Puma V2 Ribbon Kids PSRIqwRBnT
Mesh Mannen Grijs 45 Nike zwart 2 Runner Eng Md Sneakers Maat wit Herensportschoenen qzISz6wnZ
Night Gtx Sky Salomon 3 Ultra Graphite X Wandelschoenen Surf Heren Hawaiian