020 - 210 90 09ecru 9xl Regatta outdoortrui maat balencia volwassenen B11XAwaWq
Printer Xl Jacket Green Fresh Skeleton Softshell
maat volwassenen outdoorjas M wmns rood Regatta Metallia qwfnx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xl Jacket Printer Fresh Softshell Skeleton Green YXxcEq6PwE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dark Dames Pk Xxl Capetown Jacket Night International Softshell Maat 44 wXIqvX

Onze specialisten

Jacket Skeleton Fresh Printer Xl Green Softshell
Bennet Maat 34 Exxtasy Paars;wit;oranje Sportjas Dames zq8Fdvwxg
Ii Jas Aqua Regatta Dames Leera WRHcBAqA
On Wit Slip 42 5 Dames Maat Vans Sneakers Wmn Classic xTq7wIwHg
Green Fresh Printer Jacket Xl Skeleton Softshell