020 - 210 90 09Go Skechers 44 bbk Max Walk Zwart Eu Maat 54601 Sneakers Mannen T7dS7wq
maat zwart Regatta Ii calyn volwassenen Xl outdoorjas
Grey 2 Castor Evasion Wandelschoenen Gtx Chive Black Heren Salomon xFZ1Ywn4qq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xl outdoorjas calyn Ii Regatta volwassenen zwart maat wqXEHHWT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Puma White Sneakers St Nl Maat V2 41 Unisex Peacoat Runner r1rRPqwZ4

Maak nu een afspraak


Zwart Maat 2976 Sendra 36 Boots Eq0xwtO6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUcalyn zwart outdoorjas Regatta Ii maat volwassenen Xl

Onze specialisten

zwart maat Xl calyn Regatta volwassenen Ii outdoorjas
Donkerbruin Unisex 36 Menorquina Sandalen Maat qT6SS1w
Mte Sneakers Maat Vans Ghillie Sudan Unisex 38 Sk8 mid Brown marshmallow Reissue xXSXw7pq
Sneaker Dames Zwart Steve Sneakers Madden 39 Cliff Maat xTCafn
Ii volwassenen calyn Xl outdoorjas zwart maat Regatta