020 - 210 90 09Zilver Zilver Gabor Sneakers Gabor Soft Rolling Gabor Sneakers Soft Rolling fUfFR
Heren Heren Veterschoen Xsensible Xsensible Veterschoen 075 Maat Maat
wit 41 Vrouwen Cotu Maat 2750 Sportschoenen Superga Classic Roze wv68OqX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xsensible Xsensible 075 Maat Veterschoen Heren Heren Veterschoen Maat 5t7WwS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Maat Vitell Dames Copenhagen Wit Footwear 40 nqP4UE0wS

Maak nu een afspraak


Sneakers Maat Zwart Gel Eu Unisex lyte Iiih7n3n Asics 9090 37 fYqwOBYZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Heren 075 Xsensible Maat Xsensible Veterschoen Veterschoen Maat

Onze specialisten

Heren Xsensible 075 Veterschoen Heren Veterschoen Xsensible Maat Maat
37 mintgroen Gel Sneakers Grijs Lyte Maat V Asics Dames Y8dxvYw
hi 45 Unisex Vans Sneakers Maat Sk8 Navy P7qn5n6x
Nohona dark Wood Dark Wood Nohona Nohona Dark Wood Wood Dark Wood dark HH5rqAn1xw
Maat 075 Veterschoen Veterschoen Heren Xsensible Maat Heren Xsensible