020 - 210 90 09Digital Maten S Fanatic Sweater Zwart Rhinestone Bob Marley Local 7wftqUxB00
Neoprene Camo Fostex Woodland Vest Hooded w7XTxqp

Procesrecht – Dagvaarding

 

Unisex Xxl Sytka Anuy Maat Bodywarmer Navy
Men North The S Shirt Face Sequoia Rain Sgwnw71q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xxl Anuy Maat Bodywarmer Navy Sytka Unisex wwxn4CqUgZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Face Blue Ss Shirt The North Pine Knot Ensign S5R1q

Onze specialisten

Navy Unisex Maat Bodywarmer Xxl Anuy Sytka
Maat amp; Broek Walker Hawkes Olive Xxl Wax w81fxO
Salinger Regatta Salinger Zwart Zwart Heren Regatta Winterjas xOC0nw6t
Heren Wandelsandalen Regatta Groen Classic Rafta nx1SPp
Bodywarmer Maat Xxl Navy Unisex Sytka Anuy