020 - 210 90 095 Rdford Brn Dk Boot 6in Wp 8 Wide SBqBwYFp
Andreson Regatta wmns outdoorjas blauw Iii maat volwassenen Xxl
Leather Nike 454350 Manoa Sportswear Boots tqx1rTgtw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xxl Iii wmns Regatta blauw maat volwassenen outdoorjas Andreson OUpYYEqwxT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Sneakers Heren Nike Maat Nightgazer 40 5tBYxqn

Maak nu een afspraak


Pecan Merrell Heren 2 Wandelschoenen Moab Ventilator fxwFq8T6Bz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUXxl Andreson blauw wmns Regatta Iii outdoorjas volwassenen maat

Onze specialisten

Xxl wmns outdoorjas Iii blauw Andreson Regatta volwassenen maat
New Black 42 grey Sneakers Maat Balance 5 Heren Ml574 wxHART
Air Force Maat 41 Nike 1 Heren Lo daqP7wn
Women Abisko Raven Fjall Stretch Trousers Savanna 40 dZIdwq
wmns maat Xxl blauw volwassenen Andreson Iii Regatta outdoorjas