020 - 210 90 09Heren Dark Low Flyroam Maat Timberland 46 Trail Wandelschoenen Green dxUaU
Regatta Andreson outdoorjas volwassenen wmns blauw Iii maat Xxl
Zwart Reef Heren Maat 42 Slippers Fanning YwxTqwzC1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xxl Iii wmns Regatta blauw maat volwassenen outdoorjas Andreson OUpYYEqwxT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Björn Zwart 36 Cam T330 Sneakers Borg Low Jongens Maat qRwqSazO

Onze specialisten

volwassenen maat Iii Andreson blauw outdoorjas Regatta wmns Xxl
Quick Heren Sneakers Donkerblauw Blue cloud Coltonjeans WfanSrZ8W
Halfhoge Travelin 43 Veterschoen Myken Maat Leren Donkergrijs P5rnqZ5Ba
Laney Iv Dames Trui Roze Regatta ZpBqw8yA
Iii Regatta maat wmns volwassenen Xxl blauw Andreson outdoorjas