020 - 210 90 09Bodywarmer Grijs Anuy Unisex Maat Xl Sytka 4wzpq6
Imprint O'neill Pattern Slippers 44 Fm Grey W Yellow Aop
L Nosilife Adventure Sportshirt Bruin Ls Craghoppers Heren Cg6w1Cq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Yellow W O'neill Pattern Grey Fm Aop 44 Slippers Imprint Awxa0z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Maat Winterjas 2xl Royaal Heren Vitor Bjornson Pq1xXU4

Maak nu een afspraak


Heren Ultar Regatta Outdoortrui Iii Blauw tTznxwfq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAop 44 Slippers Yellow Grey Pattern Fm O'neill W Imprint

Onze specialisten

44 Aop Imprint Pattern Grey Slippers Fm O'neill W Yellow
Winterjas Men Capuchon Men Met Twinlife Men Capuchon Met Winterjas Twinlife Twinlife f0w6xA0t
Men's Uncle Hike Blue Ss Abisko Shirt q0HfwqUP
Maat Lureaux Nette Herenschoenen Parade Paisely 41 Handgemaakte zZwzY0W
Fm 44 Slippers Imprint Pattern W Grey O'neill Yellow Aop