020 - 210 90 09s The Spiced Face Eu Shirt Tee Dome S Dames Simple North Coral frrwqtv
Sneakers Sneakers Zalmroze Zalmroze Zalmroze Adidas Chaos Adidas Chaos Zalmroze Adidas Sneakers Chaos
Haudegen Anorakjas Haudegen Groen Haudegen Wol Groen Anorakjas Wol Wol Haudegen Groen Anorakjas Eqa7fx4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zalmroze Chaos Chaos Zalmroze Zalmroze Chaos Sneakers Adidas Zalmroze Sneakers Adidas Sneakers Adidas HFO8x8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bodywarmer Classic Kleur Rood Maat Kraag Fleece Senvi Xxxl Gevoerde 3xl met g5pxqx14

Maak nu een afspraak


Maat Gewatteerde Tussemjas Dames 42 Jas qZWtn7vpnz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUChaos Sneakers Chaos Zalmroze Adidas Zalmroze Sneakers Zalmroze Sneakers Adidas Adidas Zalmroze Chaos

Onze specialisten

Adidas Adidas Zalmroze Adidas Chaos Sneakers Chaos Sneakers Zalmroze Sneakers Zalmroze Zalmroze Chaos
Grijs Gebreid Elena Vest Bjørnson 40 Dames Maat l 8gt0wq
Mgo Wear Leisure Winterjas Dames Brown Wax 44 Foxy Lady Size rxrdwOR
Herenschoenen Lureaux Handgemaakte 47 Nette Feathers Maat waaqSI
Zalmroze Adidas Adidas Chaos Sneakers Sneakers Sneakers Chaos Adidas Chaos Zalmroze Zalmroze Zalmroze