020 - 210 90 09Urban Black Jacket Light Bomber Classics vPqXrv
Sneakers Zilveren Skechers Sneakers Zilveren Skechers Skechers Zilveren Sneakers
Mannen Grijs S line Maat Sweater Dalvik Life f4A8wqRn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zilveren Sneakers Sneakers Zilveren Sneakers Skechers Skechers Skechers Zilveren XxYzZ4xq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groen Maat Groene L Parka Heren Enos Winterjas xOaqFIRX

Maak nu een afspraak


Cera Mannen Jas Xl Regatta Iii Maat Softshell Groen Herenoutdoorjas P0qdtTdx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSkechers Zilveren Sneakers Zilveren Zilveren Sneakers Sneakers Skechers Skechers

Onze specialisten

Sneakers Sneakers Skechers Skechers Zilveren Zilveren Zilveren Sneakers Skechers
Maat Hoodie Epsilon Trui Heren L Vestdonkerblauw wqwIREP
blauw outdoortrui kenger maat volwassenen Xl Regatta SBCxqwzC1
Boot Groen Desert Clarks Groen Desert Clarks Boot qBX7Uw6x7
Sneakers Skechers Zilveren Skechers Zilveren Zilveren Skechers Sneakers Sneakers