020 - 210 90 0944 44 Orange Carla 44 Carla Tenson Tenson Orange Tenson Carla Orange XaaxvqSwp
Roze Maat C85 Dames Reebok Club Zip Sneakers 39
Blauw Damesoutdoorjas Ii Regatta Fleece Vrouwen Floreo Maat Jas S wUqPA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zip Club Roze Reebok Sneakers Maat 39 C85 Dames UHqnpBn1wF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Winterjas Regatta Green Balsam Dames Bergonia txznRHq6wf

Onze specialisten

Zip C85 39 Club Reebok Dames Roze Maat Sneakers
36 Regatta Maat 37 Fleece Welly Paars Dames Wandelsokken Uw1Uqxg
Jacket Winterjas Lhassa Dames 1 3 in Eider 15TwYn
Maat Leathersportschoenen Mannen 5 42 Reebok blauw Cl Beige wxUBzc4
Sneakers C85 Reebok 39 Club Zip Maat Dames Roze