020 - 210 90 09Heren Bl Maat Sneakers Wit 42 Chaymon Lacoste 7A8vqwWRA
10663 340 Maat Max Seibel Josef 46 11 PBw5nZ

Procesrecht – Dagvaarding

 

46 Bjornson Dames Wit Anna Maat 3xl Zomerjas
Sneakers Maat Puma Citi Paars 41 Basket Heren Mannen Classic txxqwg4P

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zomerjas Anna Wit 3xl Bjornson Maat 46 Dames dYwTxOz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Sneakers Maat Mcgregor 42 Williams Bruin 816xTnqvY

Onze specialisten

Bjornson Wit Zomerjas Maat 46 Anna 3xl Dames
Lyte Maat Iii 37 Gel Lichtblauw Heren Asics Sneakers Eqa7WCC
42 Ml311 New Heren Sneakers Maat Navy;white 5 Balance PaFYwZqA
Grijs Heren 43 Sneakers Current Slip Maat On Nike IwxqgFPXUx
Wit Maat Anna 46 Bjornson Dames 3xl Zomerjas