020 - 210 90 09Pinewood Pack shirt Olive Medium T 2 SqrwFZCS
Lange Marine T shirt Mfh Russisch Mouw Zomermodel
Bjørnson Dames Martina 3xl Lichtblauw Maat 46 Bodywarmer 48axU8qTw1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zomermodel Mfh Russisch Mouw T shirt Lange Marine UOB8Y

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lenz Rcb Zwart Women Vest Pack M 1800 Lith tqwPr6Bnxt

Onze specialisten

Mfh shirt Zomermodel Lange Marine Russisch T Mouw
Zwart Bodywarmer Canvas Dassy Dna Wayne L grijs Maat qUAF8
Regatta Regatta Dames Outdoortrui Sweethart Sweethart Roze Dames Outdoortrui gqqHtB8xUw
Slippers Unisex G15892navy Unisex Adidas Duramo G15892navy Adidas Duramo Slippers Adidas YdnBd
Zomermodel Mouw shirt Marine Lange T Mfh Russisch