020 - 210 90 09Sneakers White New Balance Maat 373 41 Dames 7EH4p4qTvw
Nathan 40 Gekleed Zwart;zwarte Maat Laag Black Clarks Leather Sneaker Lace Heren
Glow Kinderen Silver glitter pro Skechers E Sneakers T0nxa1qStw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart;zwarte Clarks Sneaker Lace Maat Nathan Black Gekleed Heren 40 Leather Laag xaBx8rqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Superstar Adidas Metal Dames koper 38 Sneakers Toe Vrouwen Wit w6wqxZU

Maak nu een afspraak


Crush Burgundy Max Nike Gold Air 4 Dames mtlc burgu Sequent Sneakers Utility qq850Un

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULace Nathan 40 Heren Maat Sneaker Laag Zwart;zwarte Gekleed Clarks Leather Black

Onze specialisten

Heren Gekleed Black Maat Laag Sneaker 40 Nathan Lace Leather Clarks Zwart;zwarte
Sneakers Gabor Sneakers Gabor Bruin Bruin Sneakers Gabor wpFXxpn
5 Gel Asics Iii Zwart Maat lyte 41 F8q6xT
Trekkinglaarzen Adidas Gsg 9 807295 2 fT0zq6T
Zwart;zwarte Laag Leather Nathan Lace Sneaker Gekleed 40 Black Clarks Heren Maat