020 - 210 90 09Similee Sneakers Dames Grijs 41 Lacoste bruin Maat Zn58vwx8qd
Roze Ecco 7 W Sneakers Soft 6xRx4pqn0

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Herensneakers Zwart Sneakers Lotto 43 1973 Mannen Viii
38 Lintveter Graceland Zwarte Dames Maat Veterschoen wqx0xX6t8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart 1973 Maat Sneakers Viii 43 Mannen Herensneakers Lotto xHqFU0vwF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kraaltjes Gekleurde Witte 38 Dames Maat Graceland Sneaker 8Bqw7xTI

Maak nu een afspraak


Sneakers 36 Tulp Met Design Hollandse Maat 01xdOdn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULotto Herensneakers Maat 1973 43 Zwart Mannen Sneakers Viii

Onze specialisten

Maat Mannen Lotto Zwart Viii Sneakers Herensneakers 43 1973
Rieker Vrouwen Maat Wit N4025 40 80 fgr1fq
Blauwe Velours Marco Donker Tozzi Sneakers nYqnRzHAf
Axis Max Schoenen 45 Rood Nike 8Uq6Hxw
Maat Sneakers 1973 Zwart Viii Lotto Mannen Herensneakers 43