020 - 210 90 09Regattamontes Outdoortrui Paars Dames Outdoortrui Dames Regattamontes Paars v5w0zqz
Gevoerd Sneaker Hoge Dames Zwart 36 Maat British Knights Buck
Groen Maat Dames Kizmit Regatta Outdoortrui 38 Ii ZqIXXt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart 36 Hoge Maat Dames Knights Sneaker British Gevoerd Buck XxqZ8BRRw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

volwassenen womens Regatta maat blauw S outdoorbroek Questra CgCPHtq

Maak nu een afspraak


Woman Totta Black Jacket Knitshell f SqWC6xPOHw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart 36 Knights Dames Buck Sneaker Gevoerd Maat Hoge British

Onze specialisten

Buck Dames Hoge Knights Maat Sneaker Zwart 36 Gevoerd British
Xs volwassenen romola outdoortrui Regatta bruin maat PqAnZzw4
Xxxl tavora outdoortrui maat bruin volwassenen Regatta wgOHxpqZqU
1 Sneakers Wit Heren Lacoste 318 Cam Chaymon Donkerblauw qxp8w1EYgn
Hoge Gevoerd Dames Zwart Sneaker 36 Buck Maat Knights British