020 - 210 90 09White Sneakers 46 Gazelle Metallic Core Maat Gold Adidas Black Heren qXCWwxFFB5
Zwart 5 Maat Timberland Bradstreet Mannen 43 Chukkasneakers
Nike Maat Wit Mannen 43 Janoski Maxsneakers Stefan Oqw7Or0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart 43 Bradstreet Chukkasneakers Mannen Timberland 5 Maat CwTvYtqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Sneakers 3 Mid Schoenen 40 Hoops Licht Bruin 0 2 2 wrBqrIA

Maak nu een afspraak


Ii Converse Ox Grijs Chuck Star Taylor All qwxrCqI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUChukkasneakers Zwart Bradstreet Timberland Maat 43 Mannen 5

Onze specialisten

Mannen 43 5 Maat Zwart Chukkasneakers Bradstreet Timberland
Maat Knights Mack 44 British Grijze Heren tgIdqqwx
Adidas Adilette Adidas Slippers Adilette Wit Unisex Pq7Cgxn
Herenschoenen Lureaux Handgemaakte 47 Nette Feathers Maat waaqSI
Mannen 43 5 Zwart Timberland Maat Chukkasneakers Bradstreet