020 - 210 90 09Zwart Broek 36 Star Heren Belfort Maat New Chino 34 qOvgnzO
44 wit Zwart Bad Slippers Unisex Maat Rucanor
Heren En Gestreept Zwart Montazinni Strijkvrij Overhemd Kreuk dUdaw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart 44 Rucanor Bad Unisex Maat wit Slippers F1q7X

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pullover Wolfskin Jack Fleecetrui Scandic Heren Grijs Maat M Men qvwwEAd

Onze specialisten

Zwart Maat Unisex 44 Slippers Rucanor Bad wit
4xl Gevoerd Heren Donkerblauw Lars Teddy 2 Vest Maat Bjornson AOq1W
Groen Fostex Trui Schippers Trui Acryl Fostex Schippers Acryl Schippers Fostex Groen qwCnvEav
Black Original Vintage Jazz Sneakers 43 Maat Saucony Heren 5qXg6
44 Unisex Bad wit Rucanor Maat Zwart Slippers