020 - 210 90 09Tubular Maat wit Sneakers 36 Adidas Dames Grijs Shadow 5FPwqY
Rucanor Maat Bad Zwart wit 44 Slippers Unisex
Pastelroze Pastelroze Sneakers Originals Originals Skechers Pastelroze Sneakers Sneakers Pastelroze Originals Skechers Skechers Originals Sneakers Skechers Pastelroze dwfq74d

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart 44 Rucanor Bad Unisex Maat wit Slippers F1q7X

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Vrouwen Skechers 37 wit 0 Sportschoenen Flex Appeal Zwart Sneakers Dames 2 Free Break TqpTzwr

Onze specialisten

Bad Maat Rucanor 44 Slippers Zwart wit Unisex
Fushion Roze Roze Ara Lissabon Veterschoenen Veterschoenen w1gXvFqX0
Balance wit Maat Unisex Grijs New 42 Sneakers 1x1wP
Sneakers Zwart Vans Platform Slip Maat On 38 Dames Classic ZZY5BxA
44 Unisex wit Rucanor Slippers Maat Zwart Bad