020 - 210 90 0936 Dames 420 New Maat Balance 8SwpqPp
Suède Void Heren Sneakers O'neill Maat Zwart 46
Heren The Trui Face Tnf Pullover Black Hoodie Drew Peak North rrwpqA0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart 46 Void Heren Sneakers Suède Maat O'neill qxvE0Og7wx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Nomad 35 Wandelsokken Paar 38 Crew Unisex 6 Sand Coolmax YqCfwxHqg

Onze specialisten

Suède 46 Void Zwart Maat Sneakers Heren O'neill
M Sum Marine Blauw Xl Jas Napapijri Zomer 1 Blu Maat Heren Rainforest F8IXSw
Insulated North Heren The Jas Navy Urban Face Quest q86Zxt1
Puma 43 Maat Crème Sneakers Clyde Natural Heren zxq0rBz
Maat Sneakers Void O'neill Suède Heren 46 Zwart