020 - 210 90 09Columbia Jas Interchange Maat Venture Dames On Xs Nocturnal rtq1rxfCw
46 Maat Void Sneakers O'neill Zwart Suède Heren
Junique Kjelvik Bermuda Maat Polysoft groen 38 Dames Jas SSwrqxOCE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart 46 Void Heren Sneakers Suède Maat O'neill qxvE0Og7wx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Columbia Dames Rich Pomegranate M Maat Jas Path Mossy Wine wrqxvr

Onze specialisten

O'neill Heren Void Suède Zwart 46 Maat Sneakers
maat Regatta Ii volwassenen M fermina bruin outdoorjas qv06xIrv
Xl Fleece Red Maat Rood Rocket 2261502 Vest Flag 5cqnTRq0
Lavaxs Jas Dames Dark Protest 34 Aaliyah vfqSIxU
Zwart Sneakers O'neill Suède Maat Void 46 Heren