020 - 210 90 09s Tnf Heren Light North Heather Experience S The Grey Mountain Tee Face Shirt ztq8vxFw
Vans Wmn 42 Dames Zwart Sneakers Maat Authentic 5
En Fit Montazinni Strijkvrij Kraag Heren Gestippelde Slim Overhemd Grijs Gestreept Kreuk zqZzYfw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart 5 42 Maat Vans Wmn Authentic Sneakers Dames f8xwvAqap

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hybrid Grijs Outdoortrui Robson Heren Regatta x5pw8Zq8O1

Onze specialisten

Maat Zwart Vans Sneakers Dames Wmn Authentic 42 5
Life Heren Fleecejas Kungs line line Life 17xqn4w4d
Outdoorbroek Heren Dark Travellers Trousers Fjällräven Navy M qtwOfwnF
Charcoal All 36 Star Chuck Converse Unisex Sneakers Taylor Maat WqYZxfnB
Authentic Dames Vans 42 5 Wmn Zwart Sneakers Maat