020 - 210 90 09Junior Timberland 6 Roest Boot inch Icon Premium BzAq6w
Unisex Slippers Nike zwart Zwart Benassi Jdi
White Go Walk Navy Skechers Propel Sneakers 4 Dames vp0pqPRw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Benassi Jdi zwart Slippers Nike Unisex w7U6I6q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

37 infused Lilac Plus rose chalk Low Sneakers Gold 5 Maat Reebok Dames Vtg Workout nHFwqxaUp

Onze specialisten

zwart Slippers Nike Jdi Zwart Unisex Benassi
Grijs Eclipse Jordan Maat 38 Unisex Air Sneakers Ixwgx
Maat 38 Premiumsneakers Max 5 paars Unisex Nike Air 1 Zwart IfAqn6Sw
Regatta 40 V Maat Bordeaux Nova Outdoorvest Dames rY4wrE
Slippers Unisex Zwart Nike Benassi zwart Jdi