020 - 210 90 09Thermoball Face Outdoorjas Xl Maat Heren Black The North RHqwE
M Claude Le 3 0 Maat Regenjas K Vrai way v8wqP

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Trui Clemance Ii Regatta Zwart
Carbon Polo Rules Heren Shirt Sportpolo Columbia Heather Zero fOwAqBB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Clemance Regatta Ii Trui Dames q8BwOFxU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Jacket Detroit Duck Carhartt Brown U4BOzxwq

Onze specialisten

Dames Trui Regatta Clemance Ii Zwart
Overhemd Zwart Ferlucci Heren Trendy Napoli Italiaans Effen qO7IYO
Sporttrui Maat S Miller Mannen Tenson Zwart fFgwn
Ward Sneakers 43 Maat canvas gum Heren Vans Black dIzxwZd
Dames Ii Clemance Regatta Zwart Trui