020 - 210 90 0945 Mannen Maat Bruin Espinhowandelschoenen Ecco wOX4Y
Sneakers Cruyff Zwart Heren Zwart Zwart Cruyff Ultra Sneakers Cruyff Ultra Ultra Sneakers Heren
Crocband Sandalen 38 37 Slipper Blauw Crocs Ii dpY7xqdC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Cruyff Ultra Cruyff Sneakers Heren Sneakers Heren Zwart Sneakers Ultra Ultra Cruyff Zwart OFBwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Halfhoge Nogrz 42 Zwart A Maat palladio Winterboots Gevoerde R1x4Z1q

Maak nu een afspraak


Eu Sneakers 40 Nike 202 Air Beige Mannen Maat 845052 Force 1 0Bvx0z

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCruyff Sneakers Zwart Zwart Ultra Ultra Heren Cruyff Sneakers Sneakers Heren Zwart Cruyff Ultra

Onze specialisten

Zwart Sneakers Cruyff Heren Ultra Ultra Ultra Zwart Zwart Sneakers Sneakers Cruyff Heren Cruyff
Maat Zwart Iju black Zwarte white 44 Laag Vans Skate Heren Filmore BTHIU
Leather Gabbana Derby Skin Frog Black Dolce amp; Shoes Tq7qX
40 Puma Vrouwen Vikky Platformsneakers 5 Wit Maat 00atwq
Zwart Cruyff Ultra Heren Cruyff Cruyff Zwart Ultra Sneakers Sneakers Heren Ultra Zwart Sneakers